Kuntosaliohjelma

Yksilöllinen kuntosaliohjelma

Henkilökohtaisen kuntosaliohjelman avulla kuntosaliharjoittelun voi nostaa uudelle tasolle. Asiakkaalle yksilöllisesti suunniteltu ohjelma auttaa asiakasta saavuttamaan kuntosaliharjoittelulle asetetut tavoitteet sekä tukee terveyttä ja hyvinvointia. Henkilökohtaisessa kuntosaliohjelmassa otetaan huomioon yksilön vahvuudet, heikkoudet ja rajoitteet ja ohjelma rakennetaan näiden tietojen pohjalta asiakkaalle sopivaksi. Se mikä sopii kaverille ei välttämättä sovi sinulle, ja tästä syystä kuntosaliohjelmat olisi hyvä aina teettää ammattilaisella. 

Ennen jokaista kuntosaliohjelman tekoa selvitämme asiakkaat taustat, toiveet sekä mahdolliset rajoitteet. Näiden tietojen pohjalta rakennetaan asiakkaan henkilökohtainen kuntosaliohjelma. Tämän jälkeen ohjelma ohjataan asiakkaalle kuntosalilla. Se montako ohjauskertaa tarvitaan, riippuu täysin asiakkaan lähtötilanteesta sekä saliharjoittelukokemuksesta. Ohjauskerran/kertojen aikana ohjelman liikkeet käydään läpi, varmistetaan laitteiden oikeat säädöt, ohjataan oikeat suoritustekniikat sekä valitaan painot, joilla asiakas aloittaa harjoittelun. Ohjauskerran aikana ohjelmaa voidaan vielä muokata, jos huomataan, että joku liike tai laite ei sovellu asiakkaalle.

Millainen kuntosaliohjelma?

Kuntosaliohjelman sisältö riippuu asiakkaan tavoitteista, toiveista ja harjoitteluun käytettävästä ajasta. Koko kroppaa kuormittava kuntosaliohjelma on erinomainen vaihtoehto, jos käy salilla 1-3 kertaa viikossa. Jaettua kuntosaliohjelmaa taas suunnitella siinä vaiheessa, jos salille ennättää neljä kertaa viikossa tai useammin. Kuntosaliohjelma voi koostua kuntosalilaitteilla, taljalaitteilla tai vapailla painolla tehtävistä liikkeistä, asiakkaan tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Toisto ja sarjamäärät määräytyvät myös asiakkaan tavoitteen mukaan. 

Kuntosaliohjelman päivittäminen

Keho tottuu kaikkeen harjoitteluun, jota teemme säännöllisesti. Jos kuormitus on samanlaista kerta toisensa jälkeen pitkän aikaa, hiipuu harjoittelun teho ja harjoittelusta tulee enemmän ylläpitävää kuin kehittävää. Tästä syystä kuntosaliohjelma olisi hyvä päivittää noin 2-3 kuukauden välein, että harjoittelun taso voidaan pitää yllä ja että harjoittelu on kehittävää ja vie kohti asetettuja tavoitteita.

Kuntosaliohjelman hinta

Kuntosaliohjelman hinta määräytyy sen mukaan, kuinka monta ohjauskertaa tarvitaan. Henkilökohtaisen ohjelman teko sisältyy hintaan.

Alla muutama esimerkki kuntosaliohjelman hinnasta:

Kuntosaliohjelma + 1 x ohjaustapaaminen (45min) 89€

Kuntosaliohjelma + 2 x ohjaustapaamiset (2x45min) 169€


Kuntosaliohjelmat on voidaan toteuttaa esimerkiksi Joensuun EasyFitin tiloissa, Liikuntakeskus Kuntokikan tiloissa tai kaupungin/kuntien ylläpitämillä kuntosaleilla.